diumenge, 30 de març del 2014

Pràctica 6 (Glogster)

GLOGSTER

Glogster és "una eina web 2.0 per crear pòsters digitals. En ells pots manejar imatges, text, enllaços, múltiples dissenys i gràfics animats, música i vídeo i compartir-lo amb la gent. (http://ca.wikipedia.org/wiki/Glogster ).

El primer que farem serà crear-nos un compte. Per a crear-nos un compte, primerament hem d'accedir a la pàgina de Glogster. A continuació ens apareixerà aquesta imatge:
Imatge original
Hem de polsar en la cercle en el que posa "go to Glogster.com". Una vegada hagem polsat, ens eixirà açò:
Imatge original
Com que no tenim un compte, polsarem en "Sign up". I ens donarà dues opcions:
  1. Fer-se un compte en Glogster. 
  2. Entrar en Glogster amb el nostre compte de Facebook, si en tenim. 
Si decidim crear-nos el compte en Glogster, polsem el botó i ens eixiran una sèrie de quadres que tenim que omplir. Quan els hagem omplit, li donem a "Start Logging". 
Imatge original
A continuació ens eixirà el nostre "Dashboard" (o escriptori).
Imatge original
En el Dashboard tenim diveres opciones que anirem explicant poc a poc:

Create a new glog.

En la part central, tenim l'opció de crear un glog (o mural) des d'unes plantilles determinades. Començarem per l'opció més senzilla, Poster glog. Cliquem aquesta opció i ens apareixerà una imatge com aquesta:
Imatge original
Primerament, ens tobem:
  • La pestanya de Tools (a continuació la explicarem).*
  • La fletxa, que serveix per a pujar arxius d'imatge, de vídeo i de so. 
  • El cadenat, que s'utilitza per a posar el link dels arxius que volem tindre en la nostra galeria (dins de l'opció Tools).
*Si polsem l'opció Tools, ens apareixerà un quadre amb diverses extensions: Text, Graphics, Image, Wall, Page, Audio, Video i Data. 
  • En l'opció de Text trobem una gran varietat de formes, tamanys i colors que pot tindre el nostre quadre de text.
Imatge original
Una vegada que hagem decidit quin quadre de text posar, polsem en "Use it", i apareixerà en el nostre mural. Si cliquem una vegada ens apareixeran una sèrie d'opcions i modificacions (les explicaré de dreta a esquerra, i després d'amunt a avall):
Imatge original
1. Poal: Elimina l'objecte que hagem creat.
2. Cadenat: Bloqueja l'objecte i evita que siga modificat o mogut.
3. Fletxa: Retorna al principi, abans de modificar res.
4. Crea una còpia.
5. Porta l'objecte darrere d'altre objecte o imatge.
6. Porta l'objecte d'avant d'altre objecte o imatge. 

(Ara de d'amunt a avall). 
7.El comptagotes et permet posar-li un color al quadre de text. 
Imatge original
8. Enllaç: Al text que hagem escrit li podem ficar un enllaç.
9. Aquesta opció ens permet escriure en l'objecte. A més, ens possibilita modificar el tamany de la lletra, el tipus de lletra, el seu color, posar-li un hipervincle, les opcions de negreta, cursiva o subratllat
10. La vareta permet afegir-li efectes d'ombra. 
 Per últim, hem de destacar que amb les fletxes que hi ha als racons, el quadre de text es pot fer més gran o més xicotet. I amb les fletxes que estan formant un cercle, podem girar la imatge com vullgam.
Ara explicarem l'opció Graphic. En aquesta opció tenim la possibilitat d'introduir imatges o emoticons. Algunes d'aquestes imatges o emoticons els trobarem animats, és a dir, que faran un moviment (predeterminat) si els posem al nostre mural. Com en l'opció de text, trobem una gran quantitat de varietat. 
Imatge original
Una vegada que l'hagem posada, tindrem les mateixes opcions que amb el "Text", però, en la resta d'opcions (Image, Wall, Page, Audio, Video i Data) no podem escriure.


Image

En aquesta opció podem utilitzar una imatge pròpia (que hauriem de pujar-la, amb l'opció de la fletxeta, o bé posar un link amb l'opció d'enllaç), o bé buscar una imatge en els diferents navegadors i pàgines que ens ofereixen (Google, Picassa, Flickr, Photobcket, Facebook, OpenClipart). 

Imatge original
Una vegada hagem triat la imatge, podem posar-li un marc amb l'opció "Add Frame". Si hi polsem, ens apareixeran una gran quatitat de marcs que podem afegir-li a la imatge. I una vegada que hagem triat la que més ens agrada, li donem a "Use it".
Imatge original
 Quan l'hagem posada, tindrem les mateixes opcions que amb els "Graphics".

Wall
En aquesta opció podem utilitzar una imatge que hagem pujat, enllaçada amb un hipervincle, grabada, o simplement estreta d'algunes pàgines (les mateixes que amb les d'Image). 
Imatge original
Una vegada que hagem triat la imatge, ens apareixeran una sèrie d'opcions a la dreta del quadre: 
  • Normal: Posa la foto amb la grandària que té.
  • Tile: La imatge es fa més xicoteta, però es multiplica 8 vegades, omplint tot el mural. 
  • Stretch: Fa la foto més gran, i deixa un buit en la part superior i inferior. 
  • Stretch&fill: La foto abarca tot el mural, i amb les quadres pots enfocar la imatge. 
  • També podem seleccionar el color que vullgam en les àrees que no estan tapades per la foto. 
Quan hagem decidit la foto, polsem "Use it". 

Page
Aquesta opció ens permet col·locar una imatge de fons d'arrere del fons que ja hem posat en "Wall". Les opcions de selecció d'imatges són les mateixes que les de "Wall". A l'hora de triar la grandària tenim dues opcions: 
  • Normal: Deixa la foto amb la grandària que té. 
  • Tile: Augmenta la foto, abarcant tot el fons. 
  • Ací també podem posar color. 
Imatge original
Audio
Per a posar un audio, o bé le pugem o posem un link, o bé grabem l'audio. Quan hagem decidit l'audio, li podem canviar l'aspecte amb l'opció "Add Player". 
Imatge original
Video
En aquesta opció podem ficar un vídeo de diverses formes: 
  • Pujant-lo directament. 
  • Posant un link des de la Web. 
  • Posant el link del vídeo a l'opció de "YouTube".
  • Posant el link del vídeo a l'opció de "Vimeo". 
Una vegada que hagem decidit el vídeo, podem posar-li un marc amb l'opció "Add Frame". 
Imatge general
Data 
Ací apareixerà la informació que vullgam pujar. 

Una vegada tingam tots els elements decidits en el nostre mural, podem visualitzar com quedaria amb l'opció Preview. Per altra banda, si volem guardar el nostra mural, polsarem l'opció Save.

Imatge original
Si li donem a Save ens apareixerà un quadre com aquest: 
Imatge original
Ací li podem donar un nom al nostre mural, posar-li una sèrie d'etiquetes (per a trobar-ho més fàcilment) i posar-lo en públic o privat. Quan hagem escollit aquestes opcions, li donem a "Save Glog". A continuació, ens apareixeran tres opcions, que són: 
  1. Tornar al Dashboard.
  2. Tornar a editar (Back to edit). 
  3. Visualitzar-lo (Preview). 
-El mural, a més, ens dóna l'opció de donar-li a "M'agrada", compartir-lo en Facebook, Twitter, enviar-ho per e-mail, etc. I més avalla, tenim l'opció ficar-lo al nostre Blog, polsant l'opció "Embed this glog". Triem la grandària d'enmig, copiem el codi i el copiem en el nostre blog. 

-Tornant al Dashboard, explicarem els diferents elements que té. Per una banda, trobem l'opció de comentaris. Podem fer un comentari general o bé comentar un mural d'altra persona. Si ho fem, tenim la possibilitat, a banda de comentar el seu mural, d'enviar-li una solicitud d'amistad, bloquejar a eixa persona i fer-se fan, per a seguir totes les seues publicacions. 

-Ja en el Dashboard, si polsem l'opció "Glogs", trobarem els murals que hagem fet. En "Comunity" ens apareixeran diferents usuaris: 
  1. Els meus amics. 
  2. Els meu fans. 
  3. Les persones de les que sóc fan. 
  4. Prop de mi. 
-Per últim, en "Messages" ens apareixeran els missatges que hagem rebut, o bé podem enviar nosaltres un, sempre i quan la person a la que volem enviar-li-ho siga el nostre amic/amiga.

-L'opció "My Glogs", que es toba al costat de la de "Dashboard", serveix per a configurar les opcions generals del nostre escriptori: 
Imatge original
L'opció "Template" s'utilitza per a canviar el format de la plantilla. "Background" serveix per a canviar el fons i el format de treball. Per últim, en "Colors" podem canviar el colr de l'escriptori. 

En "Explore" (al costat de "My Glogs"). trobarem una gran quantitat de murals aleatoris i ordenats per etiquetes. El mateix pasa amb "Live Pulse". 

Per últim, al costat d'questa última opció, trobarem un quadre de búsqueda. Ací ficarem les paraules clau, i automáticament ens apareixeran tots els murals que estiguen relacionats amb el que estem buscant.

Informació adicional 
Aquest vídeo tutorial ens mostra com fer-nos un compte a Glogster i ens explica, un per un, tots els elements i les funcions que té. Aquest vídeo resumeix tot el que hem explicat en aquesta pràctica, de manera més visual i interactiva.

Valoració personal
Aquesta pràctica ha sigut interessant perquè hem aprés a utilitzar una nova ferramenta, el Glogster. És una bona ferramenta, sobretot pels usos que li podem donar com a futurs mestres, i pel que podem ensenyar als notres alumnes a crear.

Posta en pràctica de Glogster
Una proposta de classe per a utilitzar Glogster podria ser el fer un mural amb la temàtica que ells vulguen. Una vegada hagen finalitzat, voran els murals de la resta de companys i hauran de publicar un comentari sobre el mural (poden ser comentaris amb crítica constructiva, o comentaris d'opinió i valoració personal). Un exemple de mural és el que hem realitzat a classe. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada