diumenge, 2 de març del 2014

Pràctica 3 (Mister Wong).

 MISTER WONG

Aquesta pràctica està dirigida a la explicació de Mister Wong, les seues característiques i com usar-lo. 

Mister  Wong és un cercador social, amb ell podem crear i compartir continguts (que en aquest cas són enllaços o marcadors) amb tots els usuaris i persones que no són usuaris. En aquesta pàgina tens els recursos específics sobre una matèria, al contrari que amb Google.

Primerament, hem d’accedir a la pàgina de Mister Wong . Una vegada hagem entrat, podem veure la pàgina i les pestanyes que té:

(imatge original)

- Pestanya Inici:

En aquesta pestanya trobem els marcadors que recentment han posat els usuaris. Com hem dit abans, també tenim l’oportunitat de compartir els continguts (o marcadors). Per altra banda, si volem buscar un tema en concret, posem la paraula clau en el buscador. Si busquem, per exemple, la paraula “TIC”, ens eixiran tots els marcadors que continguen eixa paraula. Hem de dir que, encara que no sigues usuari, pots buscar, accedir i veure els diferents marcadors que hi hagen. 

Si un marcador ens agrada, tenim la possibilitat de guardar-lo com a favorit. Però, hi ha marcadors que estan amb un cadenat. Açò vol dir que només pot llegir-lo aquell/a usuari que haja posat el marcador. I com podem veure a mà dreta, ens apareixeran els marcadors més visitats per l'usuari. .

 
(imatge original)
En aquesta imatge podem veure: 
  1. El nom d'usuari. 
  2. El nombre de persones que segueixen a aquest usuari. 
  3. Més informació: Dins d’aquesta opció, ens sortirà una nova finestra. En aquesta penstanya ens sortirà: 
    1. L'enllaç.
    2. Visitar el lloc web d'on procedeix la imatge. 
    3. Guardar pàgina web. Si accedim a aquesta opció, ens sortira un formulari, que ens eixirà sempre que vulgam guardar un enllaç. En aquest formularia haurem d'omplir les següents dades: 
    • URL: És a dir, la dirección d'on procedeix l'enllaç.
    • Títol: Ací apareixerà el títol que l'autor li ha posat a l'enllaç. 
    • Keywords: Serveix per a posar les paraules clau, que serviran per a identificar millor l'enllaç.
    • Comentari: Ací podem fer un comentari sobre el contigut de l'enllaç o sobre què ens ha paregut i proposar.
    • Avançat
      • Compartir: Comparteixes l'enllaç i aquest apareixerà en primer lloc de la pàgina i en la llista de marcadors que apareixen a l'Inici.
      • Grups: Comparteixes l'enllaç amb el teu grup que tingues.
      • Privat:  L'enllaç apareixerà amb un cadenat, i es publicarà en la pàgina principal.
- Pestanya Regsitrar:

Aquesta opció serveix per a registrar-te com a usuari de Mister Wong. Per a fer-nos usuaris, hem de complimentar una sèrie de dades:

Imatge original

Una vegada hem omplert les dades, acceptem l’opció de “la protecció dades i els termes i condicions de Mister Wong” i cliquem al botó “Registrar”. Acabem de fer-nos un compte en Mister Wong. 

(imatge original)
A continuació ens apareixerà una finestra com aquesta: 

 
(imatge original)

- Pestanya Iniciar Sessió


En aquesta opció podem iniciar la sessió (si l’hem tancada) omplint les dades (nom d’usuari i contrassenya).   

(imatge original)
Una vegada les hagem omplert, li donem a “Ingressar” i accedirem al nostre compte. En aquest punt, podem modificar el nostre compt: 
  • Informació privada.
  • Informació de l'usuari: Nom, Nick, Avatar...
  • Configuració
  • Invitar a gent per a que et seguisca
En l'opció "Favorits"tindrem accés a tots els enllaços que hem guardat, els grups als que pertanyem, les etiquetes que tenen els nostres enllaços. També podem editar les etiquetes (canviar-les i renombrar-les), canviar la configuració dels marcadors (per a decidir quins marcadors volem que siguen públics o privats). A més, podem veure qins marcadors no tenim etiquetats i els top-favorits. 

També tenim l'opció "Exportar marcadors". Des d'aquesta opció podem exportar els marcadors al nostre navegador (bé siga Google Chrome, o Mozilla Firefox) i tindre-los al nostre abast. Haurem de clicar en l'opció "Exportar", i a continuació descarregarem un arxiu, que tindrà una extensió "html". A continuació, obrim el navegador (per exemple Google Chrome) i punxem en: personalaitzar > marcadors > gestor d'adreçes d'interés > organitza. Ací ens donarà les opcions: d'importar els marcadors des d'HTML i exportar arxius des d'HTML. Punxem en la segona opció i copiem el HTML. Ara ja tenim el nostre marcador en la barra de marcadors.

- Pestanya Grups

Imatge original
En aquesta part podem crear, buscar i veure els diferents grups que es poden trobar en Mister Wong, i que parlen de diversos temes. Per a crear un grup, primerament, has de ser un usuari registrat de Mister Wong, i, en segon lloc, els membres del grup també han de ser-ho.

Per a crear-ho haruem de cliccar en "Crear nou grup". Al grup podem donar-li un nom i una xicoteta descripció, a més, tenim l'opció de fer-lo públic o privat. Baix d'aquesta opció, podem veure els grups que tenen més quanitat de membres. I baix del tot, ens apareix l'opció "Buscar grups". Per a buscar grup, haurem d'introduir en el cercador aquelles paraules que corresponguen al grup que nosaltres volem veure. També podem veure les característiques que té el grup:
  • Nom del fundador. 
  • Membres del grup. 
  • Privacitat del grup: Depenent de la privacitat, podem fer-nos membres (públic) o no (privat). 
  • La descripció del tema que tracta el grup. 
  • Llista d'enllaços que podem trobar.
Com a membre d'un grup, podem fer diverses coses:
  1. Iniciar un tema de "Discussió". 
  2. Invitar a nous usuaris al grup. 
  3. Crear una imatge de perfil per al grup. 
  4. Eliminar el grup. 
  5.  
- Pestanya Coses

Imatge original
En aquesta secció podem trobar diferents accessoris per a treballar més comodament amb Mister Wong, com per exemple: Widgets, gadgets, plugins (aplicacions extra que incorpora el navegador per a poder veure determinades aplicacions), bookmarklets per a altres navegadors, etc. Una cosa que és MOLT IMPORTANT és el del codi per a ficar en un blog. NO hem de fer-lo, perquè sinó s'ens bloquejara i haruiem de començar tot des de zero.

- Pestanya Ajuda:

En aquesta pestanya podem trobar en la part dreta un quadre general amb les categories d'ajuda.
Imatge original
- Pestanya Blog:

Ací ens apareix l'opció "Correu" en la que podem:
  • Escriure missatges als usuaris que tenim afegits.
  • Veure els missatges rebuts.
  • Veure els missatges enviats
  • Llistat negre: En aquesta opció podem eliminar a un usuari que no vulgam. 
Informació adicional


Aquest vídeo és una explicació molt senzilla i clara què és Mister Wong, les seues funcions i les seues característiques. Va explicant poquet a poquet les diferents pestanyes que anem trobant. És un vídeo molt útil per a la gent que és nova i encara no té molta pràctica amb aquest cercador.

Valoració personal

Realitzar aquesta pràctica ha sigut interessant, tant a nivell personal com a nivell pràctic. Hem aprés que Mister Wong és un cercador social amb molts recursos i que serveix per a buscar continguts molt específics, contrariament a Google. Amb tots els coneixements que hem adquirit, sabrem emprar Mister Wong d'una manera productiva i eficient.

Posta en pràctica de Mister Wong

Mister Wong pot ser útil en la nostra pràctica educativa perquè permet accedir d'una manera ràpida i senzilla a informació concreta. Però jo el faria servir per a xiquets d'entre 11 i 12 anys, per a treballs sobre temas concrets, per a utilizar-lo en les presentacions de PowerPoint, etc. També podríem crear un grup de classe i compartir tots els enllaços d'interés.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada