diumenge, 4 de maig del 2014

Teoria Tema 11

Tema 11. Objectes d'aprenentatge i 
llicències en Internet.

Índex

1. Què són els objectes d’aprenentatge?
2. On trobar objectes d’aprenentatge?
3. Llicències en Internet. 
4. Aportacions. 
5. Bibliografia. 


1.Què són els objectes d'aprenentatge?

- Qualsevol entitat digital, o no digital, que pot ser usada, reutilitzada o referenciada durant l’aprenentatge recolzat per la tecnologia. Com a exemples d’objectes destaquen:
  • Contingut Multimèdia. 
  • Contingut Instructiu. 
  • Objectes d’aprenentatge. 
  • Programari educatiu i eines de programari. 
  • Persones, organitzacions o esdeveniments referenciats durant l’aprenentatge recolzat tecnològicament. 
- D’altra banda els objectes d’aprenentatge estan regits per metadades que són dades i regles sobre dades, en el nostre cas ens proporcionen dades sobre els recursos d’aprenentatge i  la seua utilització.


2.On trobar objectes d'aprenentatge

- Projecte Agrega. Aquesta iniciativa elaborada pel ministeri d’Educació ofereix gran quantitat de recursos. Disposa d’un cercador avançat amb el que és possible localitzar els materials desitjats segons el nivell educatiu, nivell d’agregació o format i, en general, per qualsevol característiques descrita en les metadades. Quan es troba alguna adaptat a les nostres necessitats es tindrà en compte la plataforma d’Elearning i el nostre LMS. El resultat és un arxiu en format ZIP. 


- Projecte LearningSpace. En aquesta biblioteca podem trobar centenars de recursos educatius. En forma de cursos on line, que poden ser descarregats en format SCORM o Comon Cartridge. Triant qualsevol d’aquests formats s’obtindrà l’objecte en format ZIP.


3. Llicències en Internet

Dintre del Copy Left: Creative Commons, existeixen 6 tipus de llicències: 

1. Reconeixement (by):  Es permet qualsevol explotació de l'obra, incloent la comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció. 
Imate original de http://es.creativecommons.org/blog/licencias/
2. Reconeixement-No comercial (by-nc): No es permet l'ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades. 
Imatge original de http://es.creativecommons.org/blog/licencias/
3. Reconeixement-No comercial-Compartir igual (by-nc-sa): No es permet l'ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, les quals hauran de mantindre el mateix tipus de llicència. 
Imate original de http://es.creativecommons.org/blog/licencias/
4. Reconeixement-No comercial-Sense obra derivada (by-nc-nd): No es permet l'ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades. 
Imatge origianl de http://es.creativecommons.org/blog/licencias/
5. Reconexiement-Compartir igual (by-nd): Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, les quals hauran de mantindre el mateix tipus de llicència. 
Imatge original de http://es.creativecommons.org/blog/licencias/
6. Reconeixement-Sense obra derivada (by-sa): Es permet l'ús comercial de l'obra, però no la generació d'obres derivades. 

Imatge origianl de http://es.creativecommons.org/blog/licencias/
4. Aportacions personals

Aquest vídeo animat tracta el tema dels objectes d'aprenentatge. Ens dóna a entendre la seua  i aguns exemples d'objectes didàctics. Al ser un vídeo didàctic i animat, la informació ens quedarà millor grabada.

5. Bibliografia.  
  • Apunts de classe. 
  • Barroso, J. y Caber, J. Nuevos escenarios digitales. Las tecnologías dce la información y la comunicación aplicadas a la formación y desarrollo curricular. Edición Piràmide. (Cap. 18). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada